marți, 7 august 2012

Arma seductiei – comportamentul

Prima impresie conteaza, asa ca, pentru a detine arma seductiei, trebuie sa avem grija in permanenta la comportament, chiar si in momentele in care nu tinem neaparat sa atragem atentia cuiva. Psihologul britanic Dr. Linda Blair, autoarea lucrarii “Straight Talking”, sustine ca este vorba despre un proces inconstient, derivat din instinctul de supravietuire, si anume capacitatea de analiza si catalogare rapida a unui potential pericol. Aceasta subliniaza ca instinctul ne determina sa cream o “matrice” in care sa incadram o cunostinta noua. In acelasi mod, si noi trebuie sa avem grija la propriul nostru comportament, pentru a face o impresie cat mai buna si a ne asigura, astfel, succesul.

Seductia este forma de a ne manifesta dorintele si trairile, care nu au neaparat o tenta erotica – aspectul seducator, alaturi de un comportament de seductie discret, reprezinta un avantaj. Asadar, arma seductiei - comportamentul, nu neaparat in ordinea importantei urmeaza niste pasi: increderea ca totul va fi bine si va decurge perfect – asta trebuie sa ne repetam in continuu in minte; apoi, un aspect ingrijit, si neaparat, o respiratie proaspata; o postura relaxata, prin indreptarea spatelui, privirea inainte si evitarea detaliilor nesemnificative; un semn de respect fata de interlocutor este inchiderea telefonului personal, sau setarea acestuia in modul silentios; alaturi de postura relaxata, un zambet sincer si o strangere de mana hotarata (fara sa exageram cu forta); in momentul in care purtam o discutie, e bine sa demonstram interes fata de interlocutor, ascultandu-i parerea pana la capat, fara a-l intrerupe; de asemenea, trebuie sa avem grija la limbaj si la tonul vocii.

Relaxarea este un element extrem de important: incearca sa fii permanent relaxata, chiar si cand lucrezi: descreteste-ti fruntea si afiseaza o expresie usor zambitoare. Totusi, nu forta mimica pentru a fi mai delicata, mai sexy sau mai feminina. Arta seductiei este arta de a sti cum sa-ti pui in valoare estetica feminitatii. Incearca sa ai o atitudine discreta, usor modesta, fara sa vorbesti despre aceste calitati. Zambetul este tocmai secretul seductiei, el trebuie sa fie cat mai natural, cat mai viu si sa te reprezinte. Postura ta trebuie sa fie mereu armonioasa, ai grija sa-ti mentii coloana dreapta, sanii usor impinsi inainte, si sa gesticulezi cat mai putin.

Comportamentul te tradeaza, asa ca, incearca sa te cunosti cat mai bine si sa corectezi ceea ce simti ca nu este tocmai in regula, respectand sfaturile de mai sus. Vei detine arma seductiei si te vei face remarcata in orice situatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu